Uma Thurman

Uma Thurman je dcera slavného profesora budhistických studií Roberta F. A. Thurmana a Nena von Schlebrugge, modelky a psychoterapeutky. Uma vyrůstala se třemi bratry v Amherst, kde jejich otec učil na místní vysoké škole Amherst College.

Něco málo o ní

  • Datum narození:

    1. dubna 1970
  • Celé jméno:

    Uma Karuna Thurman

  • Místo narození:

    Boston, Massachusetts, USA

  • Znamení:

    Býk

  • Výška:

    183 cm

  • Váha:

    58 kg

  • Míry:

    90-61-89

  • Barva očí:

    modrá

  • Přírodní barva vlasů:

    blond

Ze života

Uma Thurman je dcera slavného profesora budhistických studií Roberta F. A. Thurmana a Nena von Schlebrugge, modelky a psychoterapeutky. Uma vyrůstala se třemi bratry v Amherst, kde jejich otec učil na místní vysoké škole Amherst College. Zájem o hraní projevila Uma již v ranném věku, a proto opustila Massachusettskou internátní školu a rozhodla se ve věku 15 let pro kariéru herečky. Přestěhovala se do New Yorku, kde se živila střídavě umýváním nádobí a modelingem. Svou debutovou roli získala ve filmu „Kiss Daddy Goodnight” ( v roce 1988). V roce 2000 se stala tváří francouzské kosmetiky Lancôme a v roce 2005 pózovala pro kampaň firmy Louis Vuitton. Nejvíc Umu Thurman proslavil film Kill Bill.

Filmografie

  • 2006 Boffo! Tinseltown's Bombs and Blockbusters... Mia Wallace
  • 2005 Producenti (Producers, The) ...Ulla
  • 2005 Prime ...Rafi Gardet
  • 2005 Buď v klidu (Be Cool) ...Edie Athens
  • 2004 Kill Bill: Vol. 2 ...Beatrix Kiddo/The Bride/Black Mamba
  • 2003 Kill Bill: Vol. 1 ...The Bride
  • 2003 Výplata (Paycheck) ...Dr. Rachel Porter
  • 2002 Hysterical Blindness ...Debby Miller
  • 2001 Chelsea Walls ...Grace
  • 2001 Přiznání (Tape) ...Amy Randall
  • 2000 Vatel ...Anne de Montausier
  • 2000 Zlatá číše (Golden Bowl, The) ...Charlotte Stant
  • 2000 Without Lying Down: Frances Marion and the Power of Women in Hollywood ...Narrator
  • 1999 Sweet and Lowdown ...Blanche
  • 1998 Mstitelé (The Avengers) ...Emma Peel
  • 1997 Gattaca (Gattaca) ...Irene Cassini
  • 1997 Batman a Robin (Batman & Robin) ...Poison Ivy/Dr. Pamela Isley
  • 1996 Duke of Groove ...Maya
  • 1996 Beautiful Girls ...Andera
  • 1996 Truth About Cats & Dogs, The ...Noelle
  • 1995 Month by the Lake, A ...Miss Beaumont
  • 1994 Pulp Fiction - Historky z podsvětí (Pulp Fiction) ...Mia Wallace
  • 1993 Mad Dog and Glory ...Glory
  • 1993 Even Cowgirls Get the Blues ...Sissy Hankshaw
  • 1992 Jennifer 8 (Jennifer Eight) ...Helena Robertson
  • 1992 Mrazivá vášeň (Final Analysis) ...Diana Baylor
  • 1990 Henry & June ...June Miller
  • 1990 Where the Heart Is ...Daphne McBain
  • 1988 Kiss Daddy Goodnight ...Laura
  • 1988 Dobrodružství Barona Prášila (The Adventures of Baron Munchausen) ...Venus/Rose
  • 1988 Johnny Be Good ...Georgia Elkans
  • 1988 Nebezpečné známosti (Dangerous Liaisons)
  • 1984 Kaze no tani no Naushika ...Kushana

Soukromý život

Ve dvaceti letech se Uma Thurman poprvé vdala za svého hereckého kolegu, o dvanáct let staršího Garyho Oldmana. Manželství vydrželo necelé dva roky a po této zkušenosti se tato herečka do manželství nijak zvlášť nehnala. Podruhé Umu před oltář dostal až její filmový partner ze sci-fi Gattaca - Ethan Hawke. Na šest let se stali vzorným hollywoodským párem se dvěma dětmi a žádnými problémy. Ethan však začal Umu podvádět s modelkou Jen Perzowovou, díky které se nakonec rozvedli. Dnes Uma žije s dcerou Mayou, synem Roanem a milencem Andrem Balazsem v jejich newyorském sídle.

Právní prohlášení: Obsah internetového magazínu i jednotlivé jejich prvky jsou právně chráněny. Jakékoli užití spočívající v kopírování a/nebo napodobování obsahu a/nebo prvku tohoto internetového magazínu bez výslovného souhlasu provozovatele internetového magazínu je protiprávní, porušující práva společnosti k autorskému dílu a databázi a zakládající nekalosoutěžní jednání. Neoprávněným užitím obsahu a/nebo prvku interntového magazínu může dojít též k naplnění skutkové podstaty trestného činu porušení předpisů o pravidlech hospodářské soutěže dle § 248 trestního zákoníku a/nebo trestného činu porušení autorského práva, práv souvisejících s právem autorským a práv k databázi dle § 270 trestního zákoníku, za jejichž spáchání může být uložen trest zákazu činnosti, propadnutí věci nebo jiné majetkové hodnoty nebo trest odnětí svobody. Pokud máte o užití obsahu a/nebo prvku internetového magazínu zájem, kontaktujte redakci internetového magazínu. id8305 (vitejdoma.cz/zabava#7910)


Přidat komentář