Jennifer Aniston

Jennifer vyrůstala v prostředí filmového podnikání. Je řeckého původu a rok svého dětství strávila právě v Řecku spolu se svými rodiči. Když však její otec dostal roli v sérii Love of Life, celá rodina přemístila do New Yorku.

Něco málo o ní

  • Datum narození:

    1. února 1969
  • Celé jméno:

    Jennifer Lynn Aniston

  • Místo narození:

    Sherman Oaks, California, USA

  • Znamení:

    vodnář

  • Výška:

    168 cm

  • Váha:

    53 kg

  • Barva očí:

    modrá

  • Přírodní barva vlasů:

    hnědé

Rodinné zázemí

  • Matka:

    Nancy Dow (herečka, modelka)

  • Otec:

    John Aniston (hvězda NBC televizního seriálu Tak jde čas „Days of Our Lives”)

  • Bratři (nevlastní):

    John T. Melick (asistent režie) a Alexandr

Život

Jennifer vyrůstala v prostředí filmového podnikání. Je řeckého původu a rok svého dětství strávila právě v Řecku spolu se svými rodiči. Když však její otec dostal roli v sérii Love of Life, celá rodina přemístila do New Yorku (v době, kdy jí bylo 9 let). Ve věku jedenácti let začala navštěvovat divadelní klub Rudolf Steiner School, kde se věnovala také kreslení. Její zkušenost z Rudolf Steiner School jí umožnila objevit spalující vášeň pro svět umění, kde záhy prokázala své kvality. Pár jejich maleb bylo dokonce vystaveno v prestižním newyorském Metropolitan Museum of Art.Jennifer se 29. července 2000 vdala za amerického herce Brada Pitta. V roce 2005 se spolu rozvedli.

Průběh a sláva v herectví

V patnácti nastoupila do umělecké školy, kde promovala v roce 1987. Po jejím dokončení v roce 1987 vytvořila několik vynikajících divadelních rolí ve hrách jako „For Dear Life” v „Public Theatre” nebo v „Dancing on Checker’s Grave”. Jejím televizním debutem se stal film „Molloy”. Opravdovou slávu ji přinesla až role v seriálu Přátelé.

Oblíbené nej. věci

  • Oblíbené jídlo:

    italská a čínská kuchyně

  • Oblíbená barva:

    bílá, černá, modrá

  • Oblíbený hudební žánr:

    sólová hudba

  • Oblíbená vůně:

    jasmín

  • Záliby:

    procházky v přírodě, camping, kreslení

Filmografie

  • 2004 Untitled Jennifer Aniston Project
  • 2004 Untitled John Hamburg Project - Polly Prince
  • 2004 Riskni to s Polly /Along Came Polly/ - Polly Princ
  • 2003 Božský Bruce /Bruce Almighty/ - Grace Connelly
  • 2002 Good Girl, The
  • 2002 Love, Sex, Drugs & Money
  • 2001 I’ve Got 2 Babe - Rachel Green
  • 2001 Bad Hair Days
  • 2001 Rocker /Rock Star/ - Emily
  • 2000 Time of our Lives
  • 1999 Železný obr /The Iron Giant/ (hlas Anne Hughes)
  • 1999 Maléry pana Šikuly /Office Space/ - Joanna
  • 1998 Objekt mé touhy /The Object of My Affection/ - Nina Borowski
  • 1998 Waiting For Woody - hrála sama sebe
  • 1997 Perfektní záskok /Picture Perfect/ - Kate Mosley
  • 1997 Till There Was You - Debbie
  • 1996 Sen pro nespavce /Dreams For An Insomniac/ - Allison
  • 1996 Ona, jedině ona /She’s the One/ - Reene
  • 1995 Microsoft Windows 95 spolu s Matthew Perry
  • 1994 Přátelé /Friends/ - Rachel Karen Green
  • 1994 Muddling Through - Madeline Drego Cooper
  • 1993 Leprechaun - Tory
  • 1992 The Edge (kreslená komedie)
  • 1990 Camp Cucamonga - Ava
  • 1990 Ferris Bueller (TV show) -Jeanie Bueller
  • 1990 Molloy - Courtney

    Role pro televizi:

  • 1999 South Park (hlas) „RainforestSchmainforest” (4/7/1999)

  • 1998 VH1 Divas Live (TV)
  • 1998 Ellen „A Hollywood Tribute (2)” (5/13/1998)
  • 1998 Hercules (hlas Gallitei)
  • 1995 The Larry Sanders Show (as herself) „Conflict of Interest” (9/27/1995)
  • 1996 Partners (CPA Suzane) „Follow the Clams?” (2/12/1996)
  • 1994 Burkes Law (Linda Campbell) „Who Killed the Beauty Queen?” (1/28/1994)
  • 1992 Herman’s Head (Suzie Brooks) „Twisted Sister” (5/10/1992)
  • 1992 Quantum Leap „Nowhere to Run” (10/6/1992)

    Reklama:

  • The More You Know for NBC 96/99

  • L’oreal
  • Lynx

    Nekomerční tvorba:

  • Dancing on Checkers Grave

  • For Dear Life

    Ostatní:

  • CD Rom: - Laura

  • Režírování: Friends 2001-2002

Právní prohlášení: Obsah internetového magazínu i jednotlivé jejich prvky jsou právně chráněny. Jakékoli užití spočívající v kopírování a/nebo napodobování obsahu a/nebo prvku tohoto internetového magazínu bez výslovného souhlasu provozovatele internetového magazínu je protiprávní, porušující práva společnosti k autorskému dílu a databázi a zakládající nekalosoutěžní jednání. Neoprávněným užitím obsahu a/nebo prvku interntového magazínu může dojít též k naplnění skutkové podstaty trestného činu porušení předpisů o pravidlech hospodářské soutěže dle § 248 trestního zákoníku a/nebo trestného činu porušení autorského práva, práv souvisejících s právem autorským a práv k databázi dle § 270 trestního zákoníku, za jejichž spáchání může být uložen trest zákazu činnosti, propadnutí věci nebo jiné majetkové hodnoty nebo trest odnětí svobody. Pokud máte o užití obsahu a/nebo prvku internetového magazínu zájem, kontaktujte redakci internetového magazínu. id8319 (vitejdoma.cz/zabava#8000)


Přidat komentář


Dále by Vás mohlo zajímat